top of page
journey.jpg
Journey

Journey

Een Journey is een helende reis naar jouw binnenste. Gedurende je leven maak je van alles mee, leuke ervaringen en minder leuke ervaringen. Met name deze minder leuke ervaringen worden vaak niet goed doorleefd. De emoties die bij deze ervaringen horen slaan dan vaak naar binnen. Ze worden opgeslagen  in het lichaam om later tevoorschijn te komen als fysieke of emotionele klachten.

Stel het lichaam maar eens voor als een vat met helder water. We bestaan immers voor ongeveer 70% uit water. Door gebeurtenissen in ons leven, zoals bijvoorbeeld trauma, wordt dit water steeds meer vervuild. Hierdoor kun je uiteindelijk klachten krijgen. De Journey helpt om deze herinneringen nogmaals op te roepen. Alles wat er nog gedaan en gezegd moet worden doe je tijdens de reis. Dit doe je door pijn uit te spreken met betrekking tot de personen, die met de herinnering te maken hebben. Hierdoor kun je loslaten en vergeven en wordt het water weer een beetje helderder.

Hoe gaat een Journey in zijn werk?

Een Journey is eigenlijk een verhaal, waar je vaak al beeldend in meegenomen wordt. Tijdens een Journey word je door mij begeleid op je reis naar je binnenste. Van tevoren zullen we gaan kijken welke thema´s er op dit moment spelen in je leven en bepalen we waaraan je wilt werken in de reis. Natuurlijk mag je ook zonder thema komen en zien we wel waar we terecht komen. Na een korte ontspanning neem ik je mee via een trap van 10 treden, steeds dieper in jezelf. Daar ontmoet je een mentor die je helpt op je reis. We gaan naar een plek in jouw lichaam waar nog onverwerkte herinneringen zitten. Je spreekt alles hardop uit wat je hier nog dwarszit en door vergeving kun je de ervaring loslaten. Tevens krijg je handvatten mee om het in een toekomstige, gelijksoortige situatie anders te doen. De reis is helemaal op jou afgestemd en tijdens de reis kunnen er verscheidene methodes worden toegepast om je nog vrijer te maken. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van oude negatieve overtuigingen, die je hebt over jezelf of het leven, dan wel het oplossen van een fobie. Een reis duurt 2 a 3 uur, afhankelijk van de herinneringen die naar boven komen. Een effectieve methode om een traumatische ervaring op een veilige manier te verwerken.

bottom of page