top of page
Bella Boe.jpg
Bella Boe

Bella Boe

Hoe Bella Boe ontstaan is..

Mijn man Frank en ik zijn in 2010 begonnen als pleegouders. Na de pleegzorgcursus kregen we vrijwel direct ons eerste pleegkind in huis.
Inmiddels vangen we 2 kinderen op in de leeftijd van 9 tot 12 jaar.
Heel leuk om te doen maar af en toe ook een flinke uitdaging.

Vanwege het gedrag van de kinderen ben ik me meer gaan verdiepen in trauma en hechting. Daarnaast ben ik remedial teacher op een basisschool en begeleid o.a kinderen met hechtingsproblematiek en trauma.
Een van mijn passies is tekenen en schrijven. Met Bella Boe kwamen al deze competenties bij elkaar. Ik heb enorm genoten van het proces om Bella Boe te maken. Daarnaast hoop ik op deze manier bij te dragen, als ervaringsdeskundige, aan een goede start tussen (pleeg)ouders en hun (pleeg)kinderen. Het heeft me ook geïnspireerd om de informatieverwerving rondom trauma en hechting te verbeteren. Ik merk dat er maar weinig mensen zijn, die echt weten wat het inhoudt om met trauma en/of hechtingsproblematiek te leven en hoe hier mee om te gaan.

Het verhaal

Bella boe woont in een pleeggezin op de boerderij, ze voelt zich nooit echt thuis in dat gezin en mist haar echte ouders.
Op jonge leeftijd besluit ze dan ook om te stoppen met het zeggen van het woord boe. Ze probeert allerlei andere dierengeluiden na te doen, maar dat lukt haar niet. 

Dan op een nacht besluit ze de wijde wereld in te trekken. Ze zegt altijd maar nee tegen alles en wordt daar niet vrolijk van.
Ze komt in de stad terecht en ervaart wat er gebeurt als je ook eens ja zegt tegen jezelf en het leven. Ook al is het leven niet altijd leuk, jij hebt de keuze om er iets moois van te maken. Bij het boek horen een knuffel, een doosje met inzicht kaartje en een tof lied. Achter in het boek vind je nog extra informatie over hechting en trauma en tips om op een speelse manier de hechting te bevorderen.

 

Een mooi pakket voor opvoeders en professionals om op een speelse manier aan de slag te gaan met trauma en hechting.

 

 

 

Speciaal voor het prentenboek is er een bijpassend lied gemaakt dat hieronder gratis te beluisteren is. Of klik hier om een podcast te beluisteren over 'the making of..'.

Cursus


Naar aanleiding van het pakket Bella Boe en het onderwerp trauma en hechting heb ik samen met Jessica Mertens een cursus ontwikkeld voor het onderwijs en andere professionals die met kinderen werken. Deze cursus biedt veel ervaringsgerichte informatie over dit thema en geeft praktische tools mee om kinderen met trauma en hechting beter te

begeleiden. Ons uitgangspunt daarbij is: leren door ervaren.. hoe ervaart een kind met trauma nu al die prikkels die elke dag op hem/haar afkomen? Hoe herken je een kind met trauma en/of hechting en wat zijn handige tips en tops om dit kind bij te staan?
Het prentenboek Bella Boe en de producten die daar bij horen ondersteunen deze cursus.

 

Prijzen : op aanvraag

Het Bella Boe lied is tot stand gekomen in samenwerking met Ralf Oosten. Zijn talent en passie is het componeren van muziek en deze samenvoegen met zang tot een prachtig eindresultaat. Interesse? Neem dan contact op met Ralfiedokanaal@gmail.com of instragram: @ralfiedo

bottom of page