Mijn ervaring met de ontdekkingsreis


Mijn zoon was van kleins af aan al een gevoelig mannetje. Een mooie eigenschap, maar soms moeilijk en lastig. Vooral voor zichzelf. Hij was altijd erg bezig met het verdriet en gevoel van andere kinderen. Hij wilde ze graag helpen en het naar hun “zin” maken, maar vergat daarbij zichzelf.

Vanaf zijn vierde levensjaar was hij erg snel verdrietig en zat hij echt in de “put “. Dat doet je als moeder zijnde heel veel. Iedere ochtend verdrietig, gespannen, buikpijn enz. Je wilt je kind zo graag helpen en volmaakt gelukkig zien! Geen dikke tranen en een blik van …HELP ME NU!

Echt van alles geprobeerd, reguliere wegen leidde tot niets, homeopathie daar knapte hij al heel erg van op, maar op een gegeven moment kwamen we daar ook niet verder mee.... Mijn zoon, nu inmiddels tien jaar oud, klaagde nog steeds iedere dag over buikpijn. Een gevoel van misselijkheid en heel verdrietige momenten. Ik maakte me zorgen. Ik dacht straks komt hij in de pubertijd en dan?

Tot er op een dag een flyer door de brievenbus viel. Zo zijn wij bij Sandra terecht gekomen.

De eerste “ontdekkingsreis” was spannend, wat kun je verwachten...? Hij voelde zich direct op zijn gemak bij Sandra. Dat vond ik al een heel goed teken en liet hem met een gerust hart bij haar. Een klein uurtje later kwam hij de kamer binnen en het eerste wat hij zei was: “Mama ik voel me helemaal blij!” Ik wist niet wat ik hoorde en mijn onzekere, overgevoelige zoon, had een twinkeling in zijn ogen, die ik heel lang niet had gezien!! Hij was echt blij en opgelucht, vertelde hij.

Samen gingen we naar huis. Wat voelde dit goed, voor ons allebei!

De volgende ochtend, hetzelfde ritueel als altijd, maar het zinnetje:”Mama ik heb zo`n buikpijn” bleef achterwege. Voor het eerst na al die jaren ging mijn zoon blij en opgewekt naar school! En dat is zo gebleven. Hij is nog een paar keer op ”ontdekkingsreis” gegaan en gaf op een gegeven moment uit zichzelf aan: “Nu kan ik het wel zelf!” en dat was ook zo.

Hij weet nu, als hij zich niet helemaal “happy” voelt, wat hij daar zelf aan kan doen.

Ik kan als moeder zijnde maar één ding zeggen:”Voel je ,dat je kind niet helemaal lekker in zijn/haar vel zit en weet je niet wat je er aan moet doen? Geef je kind dan de kans om dit zelf te “ontdekken” via deze weg, Want wat is er mooier dan je kind ZELF te laten ontdekken:” Wie ben ik? Wat voel ik? en ik ben de moeite waard! Daar doe je het toch allemaal voor!!

Lieve Sandra bedankt! Je hebt ons geweldig geholpen!

X
Share |

Wat is een Journey?

Een Journey is een helende reis naar jouw binnenste. Gedurende je leven maak je van alles mee, leuke ervaringen en minder leuke ervaringen. Met name deze minder leuke ervaringen worden vaak niet goed doorleefd. In dat geval blijf je de ervaringen en de emoties, die er bij horen, bij je dragen. Deze kunnen opgeslagen worden in het lichaam en later tevoorschijn komen als fysieke of emotionele klachten. Stel het lichaam maar eens voor als een vat met helder water. We bestaan immers voor ongeveer 70% uit water. Door gebeurtenissen in ons leven, zoals bijvoorbeeld verlies en scheiding, wordt dit water steeds meer vervuild. Hierdoor kun je uiteindelijk klachten krijgen. De Journey helpt om deze herinneringen nogmaals op te roepen. Alles wat er nog gedaan en gezegd moet worden doe je tijdens de reis. Dit doe je door pijn uit te spreken om de personen, die met de herinnering te maken hebben, en vaak ook jezelf te vergeven. Hierdoor kun je loslaten en wordt het water weer een beetje helderder.Hoe gaat een Journey in zijn werk?

Een Journey is eigenlijk een verhaal, waar je vaak al beeldend in meegenomen wordt. Tijdens een Journey word je door mij begeleid op je reis naar je binnenste. Van tevoren zullen we gaan kijken welke thema´s er op dit moment spelen in je leven en bepalen we waaraan je wilt werken in de reis. Natuurlijk mag je ook zonder thema komen en zien we wel waar we terecht komen. Na een korte ontspanning neem ik je mee via een trap van 10 treden, steeds dieper in jezelf. Daar ontmoet je een mentor die je helpt op je reis. We gaan naar een plek in jouw lichaam waar nog onverwerkte herinneringen zitten. Je spreekt alles hardop uit wat je hier nog dwarszit en door vergeving kun je de ervaring loslaten. Tevens krijg je handvatten mee om het in een toekomstige, gelijksoortige situatie anders te doen. De reis is helemaal op jou afgestemd en tijdens de reis kunnen er verscheidene methodes worden toegepast om je nog vrijer te maken. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van oude negatieve overtuigingen, die je hebt over jezelf of het leven, dan wel het oplossen van een fobie. Een reis duurt 2 a 3 uur, afhankelijk van de herinneringen die naar boven komen.Verschillende soorten reizen

Er bestaan verschillende soorten reizen onder andere :

  • Fysieke reis, vaak gericht op fysieke klachten.
  • Emotionele reis, die je meeneemt door verschillende emotionele lagen.
  • Ontdekkingsreis, reis speciaal voor kinderen.
  • No ego reis, waar gekeken wordt naar de manieren waarop je ego je belemmert om vrij te leven.
  • Designer reis, dit is een combinatie van verschillende soorten reizen en methoden.Wat wordt er van jou verwacht als cliënt?

Eigenlijk hoef je niets speciaals te kunnen om een Journey te ondergaan. Alleen al het feit dat je dit voor jezelf wilt doen is voldoende. Veel mensen denken dat het bij hun niet zal lukken en ze niets zullen ervaren. Ik heb nog nooit meegemaakt dat het bij iemand niet lukte, dus bij jou zal het ook zeker lukken. Sommigen ervaren de reis doordat ze beelden zien, anderen voelen sensaties en weer anderen worden begeleid door een soort innerlijk weten. Laat het maar gewoon gebeuren en geniet van het prachtige cadeau dat je jezelf gegeven hebt.