Share |

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massagevorm. Het werkt met drukpunten op het lichaam, ook wel acupressuur genoemd en heeft als doel de eigen energie van het lichaam te ondersteunen.
Het uitgangspunt van een Shiatsu masseur is het in balans brengen van verschillende energieën in het lichaam. Als het lichaam namelijk energetisch in balans is, dan komt dit ten goede aan het lichamelijk en geestelijk welzijn.Yin Yang

Het Yin Yang principe stamt uit het oude China. Dit principe gaat ervan uit dat alles in ons universum is onderverdeeld in 2 tegengestelde elementen Yin en Yang genaamd. Deze staan niet lijnrecht tegenover elkaar, maar bestaan bij de gratie van de ander. Er is bijvoorbeeld geen licht zonder duisternis. Yin staat voor : vrouwelijk, vaste materie, richt zich naar binnen, intuïtie, rust Yang staat voor: mannelijk, geen vaste vorm, richt zich naar buiten, actieBehandeling

De behandeling vindt plaats op de grond, op een zacht matras. Daarbij houdt u uw kleren aan. Er zal gevraagd worden naar de klachten, die u ervaart op dit moment en de massage zal hier op aangepast worden.

Een Shiatsu massage geeft ontspanning, kan pijn verlichten en ondersteunt het lichaam in al zijn functies. Een goede manier om spanningen en blokkades los te laten. Heilzaam op zowel fysiek als emotioneel vlak.

Momenteel ben ik ook bezig met de vervolgopleiding tot Shiatsu therapeut. Daardoor ben ik straks nog beter in staat om specifieke klachten te behandelen, daarbij gebruik makend van het voelen van de pols en het bekijken van de tong. Een manier die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde( TCG).