Mijn ervaring met de ontdekkingsreis


Mijn zoon was van kleins af aan al een gevoelig mannetje. Een mooie eigenschap, maar soms moeilijk en lastig. Vooral voor zichzelf. Hij was altijd erg bezig met het verdriet en gevoel van andere kinderen. Hij wilde ze graag helpen en het naar hun “zin” maken, maar vergat daarbij zichzelf.

Vanaf zijn vierde levensjaar was hij erg snel verdrietig en zat hij echt in de “put “. Dat doet je als moeder zijnde heel veel. Iedere ochtend verdrietig, gespannen, buikpijn enz. Je wilt je kind zo graag helpen en volmaakt gelukkig zien! Geen dikke tranen en een blik van …HELP ME NU!

Echt van alles geprobeerd, reguliere wegen leidde tot niets, homeopathie daar knapte hij al heel erg van op, maar op een gegeven moment kwamen we daar ook niet verder mee.... Mijn zoon, nu inmiddels tien jaar oud, klaagde nog steeds iedere dag over buikpijn. Een gevoel van misselijkheid en heel verdrietige momenten. Ik maakte me zorgen. Ik dacht straks komt hij in de pubertijd en dan?

Tot er op een dag een flyer door de brievenbus viel. Zo zijn wij bij Sandra terecht gekomen.

De eerste “ontdekkingsreis” was spannend, wat kun je verwachten...? Hij voelde zich direct op zijn gemak bij Sandra. Dat vond ik al een heel goed teken en liet hem met een gerust hart bij haar. Een klein uurtje later kwam hij de kamer binnen en het eerste wat hij zei was: “Mama ik voel me helemaal blij!” Ik wist niet wat ik hoorde en mijn onzekere, overgevoelige zoon, had een twinkeling in zijn ogen, die ik heel lang niet had gezien!! Hij was echt blij en opgelucht, vertelde hij.

Samen gingen we naar huis. Wat voelde dit goed, voor ons allebei!

De volgende ochtend, hetzelfde ritueel als altijd, maar het zinnetje:”Mama ik heb zo`n buikpijn” bleef achterwege. Voor het eerst na al die jaren ging mijn zoon blij en opgewekt naar school! En dat is zo gebleven. Hij is nog een paar keer op ”ontdekkingsreis” gegaan en gaf op een gegeven moment uit zichzelf aan: “Nu kan ik het wel zelf!” en dat was ook zo.

Hij weet nu, als hij zich niet helemaal “happy” voelt, wat hij daar zelf aan kan doen.

Ik kan als moeder zijnde maar één ding zeggen:”Voel je ,dat je kind niet helemaal lekker in zijn/haar vel zit en weet je niet wat je er aan moet doen? Geef je kind dan de kans om dit zelf te “ontdekken” via deze weg, Want wat is er mooier dan je kind ZELF te laten ontdekken:” Wie ben ik? Wat voel ik? en ik ben de moeite waard! Daar doe je het toch allemaal voor!!

Lieve Sandra bedankt! Je hebt ons geweldig geholpen!

X
Share |

Activiteiten voor kinderen


De ontdekkingsreis voor kinderen

Dit is een soort sprookje, waarin het kind zelf de hoofdpersoon speelt. Onderweg komt het een held of prinses tegen, die helpt tijdens de reis. De reis brengt hen naar hun eigen binnenste, naar een herinnering die nog niet helemaal verwerkt is. De herinnering wordt alsnog verwerkt door pijn uit te spreken. Ook worden instrumenten in handen gegeven, om een volgende keer beter met een zelfde soort gebeurtenis om te gaan. Eigenlijk is de kinderreis een fysieke reis op een kinderlijke manier verteld.

Vooraf aan de kinderreis maken we een tekening over wat er op dit moment niet zo leuk is in hun leven. Vaak komt dit onderwerp dan ook terug in de reis.


De ontdekkingsreis is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5.


Opmerkingen met betrekking tot een ontdekkingsreis met kinderen:

  • Een voorwaarde is dat kinderen dit zelf willen (een kind dat niet wil zal zich ook niet openstellen om een reis te doen).
  • Het kan zijn dat u het kind aanmeldt voor een ontdekkingsreis met het idee dat hij bijvoorbeeld wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken. Het kind verandert op vlakken die voor hem op dat moment belangrijk zijn. Het kan dus zijn dat hij/zij aan heel iets anders werkt dan waarvoor u hem/haar heeft aangemeld.
  • Vaak is het ook goed om zelf een reis te ondergaan om het kind zo beter te ondersteunen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar is wel aan te raden.

Wat kinderen erover zeggen…

  • "Ik voel me fijner over mezelf."
  • "Ik weet nu dat papa en mama van mij houden."
  • "Ik kan opmerkingen van anderen beter van me af laten glijden."
  • "Ik ben gewoon goed zoals ik ben!"
  • "Fijn dat ik nu gewoon alles kan zeggen, ook de boze dingen."

Momenteel ben ik samen met anderen ook bezig om de ontdekkingsreis aan te bieden op scholen. Dit houdt in dat het kind onder schooltijd, op school, een reis ondergaat onder mijn begeleiding. Mocht u of de school waar uw kind op zit interesse hebben, dan kunt u contact met mij opnemen.

06 11 87 91 09

sandra@rosenhartenziel.nl

Superkidz

Dit najaar gaat de cursus Superkidz van start in Veenendaal en Lochem.
Superkidz is een cursus voor kinderen om hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te vergroten. We gaan samen leuke activiteiten doen zoals toneel, knutselen, spel, dans en powerverhalen.
Voor meer informatie bekijk de website:

"De ontdekkingsreis
is geschikt voor kinderen
vanaf een jaar of 5."